20 anys de renovació constant a l’Hospital de Viladecans

Aquí teniu la segona part de la història de l’Hospital de Viladecans. Volem agrair altre cop la col·laboració de l’historiador i treballador del centre, Rafael Alcaide González, que ens ha facilitat tota la informació per a l’elaboració d’aquesta entrada.

El mes d’octubre de 1990 es va crear la Unitat de Cirurgia sense ingrés, pionera a l’Estat espanyol, on es realitzen procediments quirúrgics i diagnòstics que, tot i l’ús d’anestèsia, no necessiten ingrés.

Ovelles pasturant al costat de l'Hospital

Ovelles pasturant al costat de l’Hospital

Dos anys més tard, el 1992, es va posar en marxa la Unitat de Diagnòstic Dia, amb la finalitat de prestar una atenció ràpida i personalitzada a totes aquelles persones que, per la seva patologia o característiques personals, requereixen un tracte preferent.

El 1994 va tenir lloc l’ampliació de les consultes externes, amb 22 noves consultes distribuïdes en un espai de 1.246 m2; aquesta millora substancial en els processos i el suport a l’atenció primària va comportar el consegüent increment de la cartera de serveis, amb noves proves diagnòstiques.

L’any 2000 es va constituir la Fundació Privada de l’Hospital de Viladecans, per a la recerca i la docència.

Nous quiròfans i habitacions

Nous quiròfans i habitacions

Passats dos anys, el gener de 2002, es va crear la Unitat Funcional Interdisciplinària Sociosanitària (UFISS), destinada a l’atenció de pacients ingressats amb característiques sociosanitàries complexes. L’octubre del mateix any es va inaugurar el nou edifici d’urgències, quadruplicant-se així l’espai destinat a atenció assistencial, boxos i sales de espera.

El dia 24 de novembre de 2008 es va presentar el projecte guanyador del concurs d’idees per a l’ampliació de l’Hospital de Viladecans. La proposta guanyadora, la va presentar Ramón Sanabria Arquitectos Asociados SL i Arquitectura Ingeniería Salud SL. Amb aquesta ampliació, l’Hospital disposarà de 258 llits, 12 quiròfans, 73 consultes de proves externes, un hospital de dia de 30 places, unitat de hemodiàlisi, i diverses ampliacions i noves sales per al servei de radiologia. Amb un pressupost de més de 80 milions d’euros, les obres havien de començar el 2010 i finalitzar el 2014.

Quiròfan renovat de l'Hospital

Quiròfan renovat de l’Hospital

Des de juliol de 2009, l’Hospital disposa de nous caixers telemàtics o pantalles d’admissions, en els quals l’usuari pot validar la seva visita de manera més àgil sense haver de passar pel taulell de programació de visites. També, aquell mateix mes, es va posar en funcionament l’equip de ressonància magnètica oberta que, a més de reduir les llistes d’espera per a aquesta prova, suposa una alternativa per a les persones claustrofòbiques, amb obesitat mòrbida i per als infants.

El 6 de setembre de 2010, el president de la Generalitat, José Montilla, i la consellera de Salut, Marina Geli, van inaugurar el nou bloc quirúrgic de l’Hospital, amb tres quiròfans nous, i una àrea d’hospitalització amb 18 llits per a estades de curta durada.

Actualment, l’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència de les poblacions de Begues, Gavà, Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i Viladecans i presta atenció sanitària a una població de 185.000 habitants (IDESCAT, 2011).

Vista general de l'Hospital

Vista general de l’Hospital

Aquesta entrada s'ha publicat en Anecdotari, Aniversari ICS, Arxiu fotogràfic, Efemèrides i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 20 anys de renovació constant a l’Hospital de Viladecans

  1. Retroenllaç: Defensem L’Hospital de Viladecans | Associació de Veïns de Parc de la Torre Roja

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s