L’Arnau, un hospital que ha superat la cinquantena

Logotip del 50è aniversari

Logotip del 50è aniversari

L’any 2006 l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida va celebrar el seu 50è aniversari. El centre es va posar en marxa el 2 de juliol de l’any 1956 i fins a l’any 1982 es va anomenar Residencia General Moscardó. En un principi, el centre comptava amb una plantilla de 113 persones i amb 257 llits. En el moment del seu aniversari, l’Arnau ja disposava de 1.400 professionals i de 500 llits.

Després de 50 anys de funcionament, i de molts canvis, el centre es va marcar com a objectiu ampliar la plantilla, millorar algunes àrees i potenciar la investigació i la recerca.

Des de l’Hospital es van dur a terme moltes activitats per celebrar aquestes noces d’or, que es van desenvolupar en diferents dates de l’any 2006, a més de l’elaboració d’un llibre sobre els 50 anys basat en el material de què disposava l’Hospital (documentació, fotografies…) i en les diverses entrevistes realitzades al personal que hi treballava o que hi havia treballat.

Per tal de preparar la festa del 50è aniversari, des del Gabinet de Comunicació i Imatge i la Direcció del Centre es va crear una comissió de treball que gestionava i organitzava totes les activitats. Gairebé un any abans de la celebració es va contactar amb més de 50 persones nascudes l’any 1956 (l’any d’inauguració de l’Hospital), amb la idea d’ajuntar-les, en un acte que es va celebrar al jardí de l’hospital, amb nadons nascuts l’any 2006 (l’any de l’aniversari del centre). Així mateix, conjuntament amb l’Ajuntament de Lleida, l’acte va comptar amb l’entrega i la col·locació d’una escultura anomenada “Salut”, que és obra del prestigiós escultor lleidatà Benet Rossell, a l’entrada de l’edifici de Consultes Externes situada en aquest mateix jardí, amb la intenció de recuperar aquest espai per al públic i il·lustrar l’objectiu del recinte mitjançant un llenguatge poètic i imaginatiu.

Litografia commemorativa

Litografia commemorativa

En relació amb la imatge corporativa d’aquesta celebració, l’infermer Miguel Flores va realitzar un logotip per al 50è aniversari amb la imatge de l’Hospital, que es va fer servir en tots els documents visuals elaborats l’any 2006. En aquest sentit, el dibuixant lleidatà Ermengol també va dissenyar una imatge que es va estampar a samarretes, pitets (que es regalaven com a obsequi als nadons d’aquell any), quadres, litografies, punts de llibre i pins de plata.

Per a moltes persones, aquest dibuix és la imatge del 50è aniversari del centre. Certament, per a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida va ser una celebració molt emotiva ja que aquests cinquanta anys de vida suposaven una continuïtat i marcaven un estil i una manera de fer que calia conservar i millorar, sempre pensant en els usuaris i les seves necessitats.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aniversari ICS, Efemèrides i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s