Què hi havia abans del CAP Maragall?

Si parlem de l’Institut Ginecós segurament el 80 % dels lectors, fins i tot si són del Guinardó, no creiem que sàpiguen de què parlem, però aquest percentatge es reduirà molt si esmentem la Clínica Victòria ja que molts veïns d’aquest barri van néixer a les seves instal·lacions. I si parlem del CAP Maragall, aquest sí que el coneix tothom!

I és que tots tres centres han desenvolupat les seves activitats a la mateixa superfície del passeig Maragall. L’Institut Ginecós va ser la societat sanitària que va bastir l’edifici que anys més tard ocuparia la clínica Victòria i on, un cop enderrocat aquest centre, es va construir el CAP Maragall.

El CAP Maragall va obrir les seves portes al novembre de l’any 1997 a l’edifici de l’antiga Clínica Victòria. Des de l’inici ha estat format per quatre equips d’atenció primària (Encants, Congrés, Guinardó i Camp de l’Arpa) i la línia pediàtrica que engloba la població infantil d’aquests equips. Amb més de 120.000 habitants atesos, va ser el CAP més gran de Catalunya, d’aquí el pseudònim que hi donaven els nostres companys: “El Titànic”… però aquest encara sura!

Als professionals de Maragall ens ha agradat celebrar els aniversaris, tant el cinquè com el desè, obrint les portes al barri i a la participació dels veïns. En aquestes festes es van fer activitats tan diverses com: relaxació, tai-txi, gimnàstica, exposicions de pintura i fotografia (com la que va donar nom a fragments de la història del Camp de l’Arpa), concursos de cuina, dibuix, narrativa i poesia… Totes aquestes activitats es van organitzar amb la col·laboració d’algunes entitats del barri, entre les quals hi ha: l’Hospital de Sant Pau, el DIR, el CEIP Miralletes, La Farinera.. i també les associacions de veïns. Per explicar com es veia el nostre centre des de fora, vàrem comptar amb el testimoni de l’escriptor Andreu Martín i del Dr. Albert Jovells. Els actes de clausura dels aniversaris van ser amenitzats per les corals Llac del Baix Guinardó i Nois Grans de Xifré, amb les seves havaneres. Tot això va ser possible gràcies a la il·lusió, motivació i entusiasme dels professionals del centre.

Font:

Blog Memòria dels barris http://memoriadelsbarris.blogspot.com.es/2013/07/clinica-ginecos-clinica-victoria-cap.html

Gabinet de Comunicació Integral i Relacions Externes. Àmbit d’Atenció Primària Barcelona Ciutat. CAP Maragall

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Aniversari ICS, Arxiu fotogràfic, CAPs històrics, Efemèrides i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Què hi havia abans del CAP Maragall?

  1. Daniel ha dit:

    Només un comentari, m’ha emocionat…!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s