El CAP Salou, una trajectòria de 20 anys

Foto EAP Salou 20 anysEls professionals de Salou ens han fet un article per commemorar l’aniversari del centre del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Salou, que es va inaugurar el 13 de març de 1995.  Salou és una destinació turística i residencial des dels anys seixanta. Actualment, ha consolidat la seva capitalitat com a centre de vacances de qualitat, de la Costa Daurada. Aquesta qualitat està avalada per diferents certificats. A més, acull el principal agent dinamitzador, el Complex Port Aventura, que es consolida com el centre d’oci més important del litoral català i de l’arc mediterrani.

Salou és un dels municipis de Catalunya que gaudeix d’una de les temporades turístiques més llargues, que comença el mes de març i acaba el de novembre.

Durant aquests 20 anys, el CAP s’ha anat transformant fins a convertir-se en el Centre d’Alta Resolució Salou (CAR Salou) que és avui.

Des dels seus inicis ha apostat per implantar un model de gestió de la qualitat. L’any 2004 va ser acreditat segons els estàndards del model Joint Commission International i es va reacreditar l’any 2008. Des de l’any 2009 està impulsant el model d’acreditació del Departament de Salut, inspirat en el model EFQM. L’any 2014 s’ha acreditat segons aquest model.

El CAR Salou ha rebut diferents reconeixements estatals: el Premi Avedis Donabedian, l’any 2005 i l’any 2009, i el Premi a la Millor Experiència en el Congrés Nacional de la Sociedad Española de Calidad Asistencial (SECA), l’any 2012, amb el Programa de seguretat dels pacients, implantat a partir de les unitats funcionals de seguretat dels pacients.

A partir de l’any 2005, se’l reconeix com a centre docent per formar metgesses i metges interns residents en medicina familiar i comunitària.

Cal destacar la línia estratègica del centre que impulsa projectes relacionats amb l’increment de la resolució de l’atenció primària (com ara la Unitat d’Hospital de Dia i el Projecte d’ecografies a l’atenció primària)  i  la línia d’atenció a la comunitat de la qual, recentment,  s’ha creat el blog i que ha publicat el Manual de primers auxilis per als centres educatius.

Durant aquests 20 anys molts professionals han passat pel centre. Volem agrair la professionalitat i la implicació de tots ells. Els qui tenim el privilegi de treballar al CAR Salou, continuem amb la mateixa il·lusió i ens esforcem com el primer dia. Avui, aprofitem per renovar el nostre compromís de qualitat amb la nostra raó de ser, l’atenció a la salut dels ciutadans de Salou.

Aquesta entrada s'ha publicat en CAPs històrics, Els professionals en marxa i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s