A punt de celebrar els 60 anys de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron!

GeneralL’Hospital Universitari Vall d’Hebron va començar a funcionar el maig de 1955, tot i que va ser inaugurat cinc mesos més tard, el 5 d’octubre de 1955. Inicialment només hi havia l’Hospital General, un centre obert i sense plantilla mèdica fixa que atenia principalment malalts quirúrgics. Més tard, es van construir els hospitals Maternal i Infantil (1966) i l’Hospital de Traumatologia i Rehabilitació (1967). Vall d’Hebron sempre ha estat un referent de la sanitat catalana i són molts els fets històrics que ho demostren, com ara la jerarquització dels serveis mèdics i quirúrgics, el disseny d’un model d’infermeria pioner (va ser el primer a implementar un horari capdavanter per a la infermeria amb torns de 12 hores en tres dies alterns i els festius saltejats), l’entrada al programa de postgrau dels MIR (va ser el segon centre autoritzat de l’Estat espanyol), la incorporació a la Universitat Autònoma de Barcelona o l’aposta per la recerca mitjançant l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (anomenat avui Vall d’Hebron Institut de Recerca, VHIR).

historiques_aeries_05Vall d’Hebron, 60 anys més tard, és un complex sanitari, docent i investigador, amb més de 22 edificis i 7.000 professionals al servei de la salut i dels pacients, que és referent en procediments terciaris d’alta complexitat. L’Hospital, que pertany a l’Institut Català de la Salut (ICS), és referència estatal en més de vint grups de patologies CSUR (centres, serveis i unitats de referència del Sistema Nacional de Salut) i referència a Catalunya per a terciarisme en cremats, lesionats medul·lars, pacients amb politraumatismes, síndrome de Marfan, malalties inflamatòries intestinals, esclerosi múltiple, neonatologia i cirurgia fetal.

lwf27g1CA partir del 5 d’octubre d’aquest any, l’Hospital Vall d’Hebron celebrarà el seu seixantè aniversari amb diferents accions que inclouran una quarantena de vídeos de professionals que treballen a l’Hospital i professionals que hi han treballat, que ens donaran la seva visió sobre l’evolució de la institució; un llibre amb la història de l’Hospital; un cicle de conferències, amb la participació de personatges rellevants; una exposició fotogràfica; un concert solidari, i diferents actes institucionals per apropar l’Hospital a la societat. Tot ho anirem recollint al blog dels 60 anys que estem enllestint, on també podreu gaudir de fotografies històriques que ens estan fent arribar els professionals de l’Hospital.

Aquesta entrada s'ha publicat en Arxiu fotogràfic, Efemèrides i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari