Menjar-se els torrons a l’hospital

reisDurant aquestes dates assenyalades, estar ingressat a l’hospital no és fàcil. Per fer l’estada una mica més agradable, tots els hospitals de l’ICS preparen menús especials per a pacients i professionals. En el primer cas, les empreses de servei d’àpats s’encarreguen d’adaptar els menús a la situació de cada pacient, tingui l’edat que tingui. Per això, els infants també poden gaudir de plats divertits i saludables per amenitzar els dies de Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis. Fent un cop d’ull als plats que se serviran, s’hi poden trobar sorpreses… Sabeu quin hospital no serveix canelons i opta per una oferta més “trencadora”? Seguiu llegint!

Els pacients i els professionals de l’Hospital Trueta de Girona no tindran canelons el dia de Sant Esteve. Aquest centre hospitalari trenca amb la tradició, que sí que segueixen la resta d’hospitals, i aposta per una fideuà i dues opcions per al segon plat, rodó de gall dindi a la jardinera o galta de porc rostida. En canvi, per a Nadal, tots els hospitals prepararan escudella i un segon plat amb l’aviram com a protagonista (capó, gall dindi, pollastre…).
Els infants hi trobaran plats imaginatius com són figuretes de paté o minipizza de Nadal, dues de les apostes de l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron.

Les postres són un altre dels punts àlgids durant els menjars nadalencs. A l’hospital, també. Per exemple, els pacients ingressats a l’Hospital Germans Trias podran degustar un pastís de tres xocolates (el 24 de desembre) o un pastís de Nadal (el 25 de desembre). Els torrons tampoc falten durant aquestes dates assenyalades. Per exemple, l’Hospital de Bellvitge n’oferirà cada dia assenyalat menys Reis, perquè hi haurà tortell de Reis.

ninusDues de les dates on hi ha més diversitat en els menús són la nit de Cap d’Any i Reis. En el cas de l’Hospital Joan XXIII, s’han preparat uns plats entre els quals destaquen els pebrots del piquillo amb brandada de marisc (la nit de Cap d’Any) i, per a Reis, tallarines a la marinera i rostit de conill amb delícies. El mateix passa a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida on, per exemple, el primer dia de l’any, serviran sopa bullabessa, fricandó de vedella i poma farcida de crema.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Entrevistes i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s