El Centre Corporatiu, una façana emblemàtica del centre de Barcelona

L’edifici que ara ocupa el Centre Corporatiu de l’ICS és obra de l’arquitecte català Lluís Bonet i Garí. D’estil monumentalista, va ser projectat l’any 1946 com a seu de l’Instituto Nacional de Previsión.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Bonet també és l’arquitecte d’altres construccions, com ara l’edifici del Banc Vitalici, posteriorment anomenat edifici Generali, o la creu de Pedralbes, totes dues a Barcelona ciutat.

Durant la Guerra Civil, fou un dels encarregats de salvar material de la rectoria de la Sagrada Família i, posteriorment, va restaurar les maquetes malmeses. Anys després, la seva trajectòria professional el va retornar al temple de Gaudí, ja que es va convertir en el seu arquitecte director entre 1971 i 1980.

Tornant al Centre Corporatiu, la titularitat de l’edifici pertany a la Tresoreria General de la Seguretat Social, però, d’acord amb la normativa vigent, l’ICS s’ha de fer càrrec del seu manteniment com a entitat que hi du a terme l’activitat. Tenint en compte aquesta premissa, totes les tasques de reparació que s’hi realitzen les assumeix l’organització. Durant l’any 2012 es van endegar unes obres de rehabilitació de la façana, que van finalitzar a principis de 2013. En aquesta galeria, podeu veure’n algunes imatges.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Anecdotari, Aniversari ICS, Arxiu fotogràfic, Efemèrides i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari